Şbt

"Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki beşinci değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleşti.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Okul Müdürleri Toplantısı, İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çoşkun başkanlığında yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çoşkun başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürümüz Özkan Boyacı ve Şule Pişkin ile tüm okul ve kurum müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, toplantıya katılan tüm okul ve kurum müdürlerine söz vererek gündem maddelerini değerlendirip iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verdi.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca Türkiye'de okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında hayata geçirilen çalışmalarla 2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu'nun ele alınacağı "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi", 9-10 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Ock

Enerji üretmek kadar enerjiyi tasarruflu kullanmakta önemlidir. Enerji kaynaklarının israf edilmeden yerinde ve verimli kullanılması için ve bilincin yaygınlaşması adına her yıl Ocak ayının 2. haftası ''Enerji Verimliliği Haftası'' olarak kutlanır.

Enerji Verimliliği Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan videolar öğrencilerimizle birlikte izlenmiş ve pano çalışması yapılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri ''Rafadan Tayfa-Galaktik Tayfa'' sinema filmini izlemeye gittiler. Oldukça keyifli geçen bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

2022-2023 İstanbul Gençlik Oyunları Başakşehir Kros Koşusu yarışlarında ilçe finallerine kalan öğrencilerimiz Aleyna Barış, Şehnaz Tunç ve Büşra Barış okulumuzu gururla temsil etmişler, okulumuza kupalar ve madalyalar getirmişlerdir. Öğrencilerimizi ve onları çalıştıran ve emek veren öğretmenlerimizi yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Öğrencilerimizle, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarını ziyaret ettik. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönemi itibariyle 4 Aralık 2022 Pazar günü saat 10.30'da Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinde 'Veli Toplantısı' yapılacaktır. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Ara

İnsan Hakları Konulu Eylem Planı dahilinde okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şeyma Uslu tarafından 'İnsan Olmanın Sorumlulukları' ve 'Adalet ve Eşitlik' konulu konferans düzenlendi. Şeyma Uslu'ya emekleri için teşekkür ediyoruz.

Ara

Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerimizle 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladık. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Ara

Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında bu konudaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları için "Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu" hazırlanarak erişime açıldı.

Diyabetli çocukların okulda güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamayı, başta öğretmenler olmak üzere tüm okul çalışanlarına eğitim vermeyi amaçlayan platform için yeni videolar hazırlandı. Bunun yanında şimdiye kadar yapılmış belgeseller ve çalışmalardan da faydalı olabilecekler platforma eklendi.

Hazırlanan videolar, öğrencilerimizi bilgilendirmek ve  farkındalık oluşturmak için okulumuzda tüm sınıflarda eş zamanlı olarak izlendi.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 21.11.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Olası deprem anında öğrencilerimizin nasıl davranacaklarını bilmeleri, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Deprem Anı, Çök- Kapan-Tutun Tatbikatı okulumuzda gerçekleştirildi. Deprem anında ve sonrasında yapılacaklar konusunda video ile bilgilendirilen öğrencilerimiz daha sonra öğretmenlerinin rehberliğinde okul binasından ayrılıp toplanma alanında toplandı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygıyla, rahmetle ve minnetle andık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar, sinevizyon gösterileri, şiirler ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile tamamlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Tüm Türkiye'de Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Çök-Kapan-Hayata-Tutun!

1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 12 Kasım'da tüm Türkiye'de aynı anda (Düzce Depremi'nin gerçekleştiği) saat 18.57'de Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacaktır. AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecektir. Tatbikat; 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü̈, Düzce Depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18:57'de ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketinin uygulanmasıyla yapılacaktır.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

#2022AfetTatbikatYılı