T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: eğitim

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 05.02.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 27.11.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 09.10.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 25.09.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 18.09.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 11.09.2023 Pazartesi günü saat 08.45'te başlıyor. Sınıfların ders programları ve yeni ders saatleri için lütfen aşağıdaki bağlantılara tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Haz

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla öğrencilerimiz trafik kurallarıyla ilgili eğitimi tamamladı. Trafikte daha bilinçli bireyler için yaptıları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

May

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 08.05.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönemi başlıyor. 06.02.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

"Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki beşinci değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleşti.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Okul Müdürleri Toplantısı, İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çoşkun başkanlığında yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çoşkun başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürümüz Özkan Boyacı ve Şule Pişkin ile tüm okul ve kurum müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, toplantıya katılan tüm okul ve kurum müdürlerine söz vererek gündem maddelerini değerlendirip iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verdi.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca Türkiye'de okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında hayata geçirilen çalışmalarla 2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu'nun ele alınacağı "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi", 9-10 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Ara

Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında bu konudaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları için "Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu" hazırlanarak erişime açıldı.

Diyabetli çocukların okulda güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamayı, başta öğretmenler olmak üzere tüm okul çalışanlarına eğitim vermeyi amaçlayan platform için yeni videolar hazırlandı. Bunun yanında şimdiye kadar yapılmış belgeseller ve çalışmalardan da faydalı olabilecekler platforma eklendi.

Hazırlanan videolar, öğrencilerimizi bilgilendirmek ve  farkındalık oluşturmak için okulumuzda tüm sınıflarda eş zamanlı olarak izlendi.

Kas

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 21.11.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 10.10.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Ekm

BAŞAKŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ve İLİM YAYMA CEMİYETİ

MALCOLM - X HİTABET YARIŞMASI

Başakşehir İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Başakşehir Şubesi iş birliği ile ilçemiz lise öğrencilerinin hitabet yeteneklerinin gelişimi, kimlik ve tarih bilinci elde etmeleri ve sosyal yönden gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen hitabet yarışmasının yedincisi yaşadığı toplumda ırk, renk ve inanç ayrımcılığına karşı mücadele eden ve insan hakları mücadelesi veren "Malcolm X" temasıyla gerçekleştirilecektir.

 

Duyuruya ulaşmak için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

 

Eyl

      2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 12.09.2022 pazartesi günü başlıyor. Sınıfların ders programları için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Tem

      #TürkiyeninGeleceğiMeslekiEğitimde

 

Öğrencilerimizi meslek liselerimizde eğitim almaya ve güzel ülkemizin geleceğini beraber inşa etmeye davet ediyoruz...

 

@tcmeb @istanbulilmem @memleventyazici @istanbul_MTE @MeslegimHayatim @nznsener

Şbt

 

Mesleki Eğitim Merkezleri

Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Mesleki eğitim merkezleri, ülkemizin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

28-01-2022

 09.12.2016 tarihli 29913 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda değişiklik yapılarak çıraklık eğitimi örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınarak mesleki eğitim merkezleri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır.

Çıraklık eğitiminin örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ekonomimizin temel yapı taşı olan işletmelerin çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerimizin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle mesleklerini işbaşında öğrenmeleri amaçlanmıştır.

 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 26'ncı maddesine göre: Ortaöğretim; ilköğretime dayalı dört yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsar. Bu okul ve kurumları bitirenlere bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilir. Ancak; mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin diploma alabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen fark derslerini tamamlamaları gerekmektedir.

 

 

Mesleki eğitim merkezlerine kimler başvurabilir?

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları:

 En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak.

  • Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum gerektiğinde sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.

  • Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme 

    imzalamak (Sözleşme imzalanacak iş yerinde "Usta Öğreticilik Belgesine" sahip bir usta bulunması gerekir).

  • Kayıt için yaş sınırı yoktur. Öğrenci kayıtları yıl boyu devam eder.

 Mesleki eğitim merkezlerine nasıl başvurulabilir?

  Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, mevcutta bir işletmede çalışanlar veya işletmede çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen adaylar kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat müracaat edebilir.

  • Herhangi bir İşletmede çalışmayanlar; mesleki eğitim merkezleri tarafından meslek seçimi ve işletme bulma konusunda rehberlik ve yönlendirme hizmeti alabilirler.

  • Mesleki eğitim merkezine kayıt; okul, işletme ve öğrenci/veli arasında "işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin" imzalanmasıyla başlar.

  • Öğrenci e-MESEM sistemine okul tarafından kaydedilir.

  • Öğrenci kayıt olduğu andan itibaren meslek hastalıkları, iş kazalarına karşı sigortası ile maaşı başlar, öğrenim süresi boyunca devam eder.

Mesleki eğitim merkezlerine başvuru süreci ve aşamaları

Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır. 

  • En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir.

  • 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir.

  • Haftada 1 gün  okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.

  • Çıraklık eğitimi 3 yıl, kalfalık eğitimi 1 yıl sürmektedir.

  • Mesleki eğitim merkezine devam eden 9,10 ve 11. Sınıf öğrencileri asgari ücretin en az %30'unu, 12. Sınıf öğrencileri asgari ücretin en az yarısı kadar maaş alırlar.

  • Mesleki eğitim merkezi mezunları "Ustalık Belgesi" ile "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması" alarak kendi iş yerlerini açabilirler.

  • Ustalık belgesine sahip olanlar çırak öğrenci istihdamı için "İş pedagojisi eğitimi" ile "Usta Öğretici" belgesine sahip olurlar.

 Mesleki eğitim merkezine nakil işlemleri 

  • 9. sınıf öğrencileri ile ara sınıflarda olup aynı alandan mesleki eğitim merkezi programına nakil ve geçiş yapmak isteyen öğrenciler, bulundukları sınıf seviyesinden zamana bağlı olmaksızın ve dönem kaybetmeden nakil ve geçiş yapabilecek,

  • Farklı bir alandan veya diğer okul türlerinden nakil ve geçiş yapmak isteyen 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ise ikinci dönemin başlangıcına kadar nakil ve geçiş yapmış olmaları halinde 10. sınıf seviyesinden eğitime devam edebilecek. İkinci dönemin başlangıcından sonra nakil ve geçiş yapmak isteyen öğrencilerin mesleki eğitime hazırlık amacıyla yalnız işletmede mesleki eğitim al

    mak üzere kayıtları yapılacak ve bu öğrenciler de ilgili okulun toplam öğrenci sayısına dâhil edilecek.

  • Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri e-Okul sisteminden, Ortaöğretim Kurum İşlemleri / Bilgi Giriş İşlemleri / MESEM Öğrenci Aday Kayıt sayfasından yapılacak.

  • Başvurular ve meslekî eğitim merkezi irtibat numarası/adresi için: https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/egitim/mesleki-egitim internet adresi ziyaret edilebilir.

 Mesleki eğitim merkezleri ne gibi       avantajlar sağlıyor? 

  • 33 Alan ve 181 farklı dalda mesleki eğitim imkânı

  • Ortaokulu bitirenlere zorunlu lise eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde tamamlayabilme fırsatı

  • 9. sınıftan itibaren iş kazaları, meslek hastalıklarına karşı sigorta

  • 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin en az %30'u,

  • 12. sınıftaki kalfalara asgari ücretin en az yarısı kadar maaş imkânı

  • Ustalık belgesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması ve kendi iş yerini açma fırsatı

  • Mezun olduğu alanda %88 istihdam oranı

 

 Kurumlarımızın koordinasyonu ve iş birliği ile Türkiye'de mesleki eğitimi yeni bir evreye taşıyoruz.

 

GELECEK MESLEKİ EĞİTİMDE!

 

Başakşehir Mesleki Eğitim Merkezi

Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bahçeşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacı Fatma Gül Çok Programı Anadolu Lisesi

TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TOKİ Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Başakşehir Çok Programı Anadolu Lisesi

Miktat Ağaoğlu Çok Programı Anadolu Lisesi

 

Ara

     Mesleki eğitimde yeni bir dönem başlıyor. Tüm ülkemiz çapında Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde 'Mesleki Eğitim Merkezleri' açıldı. Bu kapsamda okulumuz bünyesinde de Mesleki Eğitim Merkezi olarak aşağıdaki alan ve dallarda Mesleki Eğitim programları uygulanacaktır.

1) Moda Tasarım Teknolojileri Alanı

Modelistlik dalı

2) Grafik ve Fotoğraf Alanı 

Grafik dalı 

3) Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 

Mobilya ve İç Mekan Dekorasyon dalı 

     Ortaokul mezunu tüm kadın-erkek bütün vatandaşlarımız programlara başvuru yapabilirler. Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz haftada 1 gün okula devam edip 4 gün işyerinde eğitim göreceklerdir. Tüm öğrencilerimiz sigortalı olacak ve asgari ücretin yarısına kadar varan oranlarda sınıf seviyelerine göre aylık maaş desteği sağlanacaktır.

     Tüm vatandaşlarımızın bu imkanlardan yararlanması dileklerimizle. Kayıtta gerekli evraklar için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Kas

       Tüm dünyada etkisini gösteren Covid 19 salgını ve ülkemizin coğrafi konum olarak deprem kuşağında yer alması nedeniyle; olabilecek can ve mal kaybını en aza indirmenin yollarından bir tanesi de toplumun her kesiminde deprem ve salgın hastalık bilincini oluşturmaktır. 

       Bu amaçla yurdumuzda her yıl 12 Kasım günü "Afet Eğitimi Hazırlık Günü" olarak ilan edilmiştir.  Afet riskinin azaltılması, bilgisinin yaygınlaştırması amacıyla  12 Kasım günü "Afet Eğitimi Hazırlık Günü" etkinlikleri düzenlenmiş ve farkındalık oluşturulmuştur.

Eyl

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Covid-19 sürecinde okulda uygulanacak temizlik ve hijyen eğitim tedbirleri eğitimi tüm öğretmen ve okul personelimize verildi. Emeği geçen Nilüfer öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinde seminer programı kapsamında yapılan Covid-19 Eğitim Videoları seminerimiz. Semineri haırlayıp sunan Nefike öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi sınıfların programları ve ders saatleri için lütfen aşağıdaki bağlantılara tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

May

Güncel sınav listeleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.

May

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi 2. dönem 1. sınav takvimi ve sınavlara girecek öğrenci listeleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Ock

18/12/2019 tarihinde deprem ve afet konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve uygulamalı eğitim ile kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla 1.5 saat süren seminer verildi. Deprem simülasyonunda öğrencilerimiz konuyu dikkatlice dinleyip başarılı bir şekilde deprem simülasyonunu tamamladılar.