İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: deprem

May

Başakşehir Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi Ekipleri (BAŞAKAY) tarafından okulumuzda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Olası deprem anında öğrencilerimizin nasıl davranacaklarını bilmeleri, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce temel afet bilinci eğitimleri tamamlanan öğrencilerimiz deprem ve tahliye tatbikatını başarıyla tamamladı. BAŞAKAY ekipleri önderliğinde gerçekleştirilen tatbikatta, BAŞAKAY ekipleri senaryo gereği okul binasında yaralı olarak bulunan ve katlarda mahsur kalan öğrencilerimizi kurtardı. Öğretmenlerinin gözetiminde okul binasını terkeden öğrencilerimiz acil toplanma bölgesinde toplanarak sınıf mevcutları tespit edildi ve kriz masasına bildirildi. Katkılarından dolayı BAŞAKAY ekiplerine teşekkür ederiz.

Şbt

İdarecilerimizin ve okulumuz bünyesindeki Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmenlerinin koordinasyonunda bölüm atölyesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için kışlık uyku tulumu dikiliyor. Çocuk, genç ve yetişkin boylarında tasarlanan tulumlar paketlenerek afet bölgesine gönderiliyor. Emeği geçen idarecilerimiz, öğretmen ve personelimiz ile Halk Eğitim öğretmenlerimize ve gönüllü veli, öğrencilermize yürekten teşekkür ediyoruz.

Şbt

Deprem bölgesine (Kahramanmaraş) sıcak yemek hazırlamak ve dağıtmak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan mobil mutfağın ihtiyaçları için istenilen 24 adet 10 kilogramlık kova yoğurt 30 adet olarak, temizlik ve mutfak malzemeleri ise istenilen adetlerde bir grup okulumuz öğretmenleri ve bir iş adamımız tarafından temin edilip bölgeye ulaştırılmak üzere ilgili depoya gönderildi. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve iş adamımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

BİZ HEP BİRLİKTEYİZ

Şbt

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderilmek üzere okulumuz dikim atölyesinde polar kıyafetler, battaniye, eşofman, pantolon, bere vb. dikim çalışmaları yapılmaktadır. Dikim çalışmaları sırasında İlçe Kaymakamımız Sayın Uğur TURAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet ÇOŞKUN, Şube Müdürümüz Necmeddin EYYÜPKOCA  okulumuzu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde izledi. Çalışmalarda gönüllü olarak görev alan idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilermize teşekkür ettiler.

Şbt

Haydi Başakşehir, Deprem Bölgesine Gıda Kolisi Hazırlıyoruz!

Afet bölgesindeki depremzede kardeşlerimizin yanındayız.

Tüm Başakşehir'i Başakşehir Kaymakamlığımızın ve Başakşehir Belediyemizin düzenleyeceği "Gıda Kolisi" kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz.

Türkiye için tek yürek!

Şbt

Ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için milletimiz seferber oldu. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için okulumuzda ihtiyaç malzemelerinin tedariği ve dikim atölyemizde battaniye, eşofman, nevresim, pantolon, bere vb.dikim çalışmaları yapılmaktadır. İdarecilerimizin ve Moda Tasarım Alanı öğretmenlerimizin koordinasyonunda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz dikim işleri, okulumuza gelen yardım malzemelerinin tasnif edilmesi ve kolilenmesi gibi çalışmaları büyük bir özveriyle yürütmüşlerdir. Emeği geçen herkese yürekten şükranlarımızı sunuyoruz.

Okulumuz Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan çalışmaların ve emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin röportajlarının yer aldığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paylaşımına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kas

Olası deprem anında öğrencilerimizin nasıl davranacaklarını bilmeleri, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Deprem Anı, Çök- Kapan-Tutun Tatbikatı okulumuzda gerçekleştirildi. Deprem anında ve sonrasında yapılacaklar konusunda video ile bilgilendirilen öğrencilerimiz daha sonra öğretmenlerinin rehberliğinde okul binasından ayrılıp toplanma alanında toplandı.

Kas

Tüm Türkiye'de Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Çök-Kapan-Hayata-Tutun!

1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 12 Kasım'da tüm Türkiye'de aynı anda (Düzce Depremi'nin gerçekleştiği) saat 18.57'de Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacaktır. AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecektir. Tatbikat; 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü̈, Düzce Depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18:57'de ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketinin uygulanmasıyla yapılacaktır.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

#2022AfetTatbikatYılı

Ock

18/12/2019 tarihinde deprem ve afet konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve uygulamalı eğitim ile kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla 1.5 saat süren seminer verildi. Deprem simülasyonunda öğrencilerimiz konuyu dikkatlice dinleyip başarılı bir şekilde deprem simülasyonunu tamamladılar.