Etiket Sonuçları: afet

Tüm Türkiye'de Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Çök-Kapan-Hayata-Tutun!

1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 12 Kasım'da tüm Türkiye'de aynı anda (Düzce Depremi'nin gerçekleştiği) saat 18.57'de Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacaktır. AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecektir. Tatbikat; 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü̈, Düzce Depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18:57'de ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketinin uygulanmasıyla yapılacaktır.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

#2022AfetTatbikatYılı

Tüm dünyada etkisini gösteren Covid 19 salgını ve ülkemizin coğrafi konum olarak deprem kuşağında yer alması nedeniyle; olabilecek can ve mal kaybını en aza indirmenin yollarından bir tanesi de toplumun her kesiminde deprem ve salgın hastalık bilincini oluşturmaktır.

Bu amaçla yurdumuzda her yıl 12 Kasım günü "Afet Eğitimi Hazırlık Günü" olarak ilan edilmiştir.  Afet riskinin azaltılması, bilgisinin yaygınlaştırması amacıyla  12 Kasım günü "Afet Eğitimi Hazırlık Günü" etkinlikleri düzenlenmiş ve farkındalık oluşturulmuştur.

İstanbul Valiliği 2021/Güz dönemi afet eğitim eylem planı ve yaygınlaştırma faaliyetleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Ock

18/12/2019 tarihinde deprem ve afet konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve uygulamalı eğitim ile kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla 1.5 saat süren seminer verildi. Deprem simülasyonunda öğrencilerimiz konuyu dikkatlice dinleyip başarılı bir şekilde deprem simülasyonunu tamamladılar.